Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziekenhuis Geel steekt mensen met kanker een hart onder de riem op Dag Tegen Kanker

Dag tegen Kanker Ziekenhuis GEEL

De 3e donderdag van de maand oktober staat traditioneel in het teken van Dag Tegen Kanker. Kom op tegen Kanker organiseert deze dag ondertussen al voor de 24e keer.

Ook Ziekenhuis Geel droeg een steentje bij met een namiddag vol verwensessies en muzikale optredens voor de oncologische patiënten. 

Op 19 oktober bezorgde het oncoteam van Ziekenhuis Geel haar ambulante en opgenomen patiënten en hun begeleiders een gezellige namiddag met workshops, verwensessies en muzikale optredens in het Dienstencentrum Luysterbos. Daarnaast konden de aanwezigen ook genieten van huisgemaakte lekkernijen  en een drankje.

De Dag Tegen Kanker is zeer belangrijk voor zowel onze patiënten als de medewerkers. Zo een dag versterkt het samenhorigheidsgevoel enorm. Want we werken allemaal samen om de mensen beter te maken. Onze patiënten voelen zich dus gesteund door zowel hun familieleden die aanwezig waren, maar zeker ook door de zorgverleners die zich vandaag extra hebben ingezet .” vertelt dr. Hadewijch De Samblanx, oncoloog Ziekenhuis Geel.

De professionele fotoclub MOOV Mol werkt al jaren mee aan het programma. Ook dit jaar was er weer de mogelijkheid om prachtige portretfoto’s te laten maken of te genieten tijdens een van de vele verwensessies, aangeboden door onze partners.

Zo  werden de patiënten in de watten gelegd met een relaxerende gelaatsverzorging door Body Concept, hoofd- en haarverzorging door Madena en handmassages door onze eigen medewerkers. Tot slot konden ze ook deelnemen aan een make-upworkshop van Cent Pur Cent.

Een streepje muziek mocht natuurlijk niet ontbreken. Speciaal voor de Dag Tegen Kanker trad als eerste  het Gelegenheidskoortje op, een groepje medewerkers van Ziekenhuis Geel die het beste van zichzelf gaven. Daarna was het de beurt aan het muzikale duo Maarten Cox en Anke Goergen. 

In de inkomhal van het ziekenhuis deelden vrijwilligers de traditionele gele lintjes uit aan iedere bezoeker. Dit gele lintje staat ondertussen symbool voor de strijd tegen kanker. Iedereen die het opspeldt, toont aan de oncologische patiënten en hun naasten dat ze er niet alleen voor staan.

Ook in de andere ziekenhuizen van het ZNK-netwerk liepen acties tegen kanker.

Kanker draag je niet alleen!'  Foto's Ann Van Hulle Ziekenhuis Geel / NNieuws.

Dag tegen Kanker Ziekenhuis GEEL

Dag tegen Kanker Ziekenhuis GEEL

Dag tegen Kanker Ziekenhuis GEEL

Dag tegen Kanker Ziekenhuis GEEL

Dag tegen Kanker Ziekenhuis GEEL

Deel dit artikel